ORIGINEA PREPELITELOR
Prepelitele au fost pasari migratoare domesticite pentru prima data in China ca pasari de companie.Cresterea lor poate fi una dintre cele mai profitabile afaceri care necesita cost si efort minim.Cei mai importanti factori care influenteaza productia de oua sunt:
-temperatura care nu trebuie sa coboare mai jos de 20 de grade pe timpul iernii si sa nu urce mai sus de 28 de grade pe timpul verii
-furajul care trebuie sa fie fabricat corespunzator si sa contina cantitatea optima de vitamine,minerale si aminoacizi(nu trebuie sa contina faina de peste sau faina de oase acestea fiind interzise prin lege)
Ca si afacere,in afara de costul si efortul minim,aceasta mai prezinta si alte avantaje:
-spatiu de crestere de dimensiuni mici
-cantitatea mica de furaj consumata zilnic(cca 25-30gr/adult)
-ouatul precoce si regulat
-crestere si maturizare sexuala rapida
-rezistenta la boli
-perioada de incubare mica(17zile)
-intrebuintare multipla
In total in lume exista cam 15 rase de prepelite dar cele mai cunoscute atat pentru carne,oua dar si pentru hobby.Cele mai cautate sunt
-prepelita japoneza crescuta pentru oua care sunt folosite ca medicament dar si in cosmetica si medicina naturistaele ajungand la o greutate de 150-170gr vii si taiate la 100-110gr
-prepelite faraon crescuta mai mult pentru carne ajungand la o greutate de 300-500gr vii dar au o productie de oua mai mica
-prepelita californiana cu mot crescuta mai mult pentru hobby
-prepelita chineza pitica care este cea mai mica prepelita de pe planeta si are un penaj foarte colorat
-prepelita madagascar care erste din ce in ce mai rara dar cautata de crescatori pentru hobby
-prepelita strraus care este cea mai colorata dintre toate
-prepelita de copac
-prepelita albastra asiatica
-prepelita albastra
-prepelita Arlechin
CARNEA DE PREPELITA
Carnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomia internationala.Beneficiile acesteia constau in continutul scazut in grasimi si colesterol,facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei suferinzi de obezitate,colesterol marit si diabet.Carnea de prepelita tanara este frageda,gustoasa,o adevarata delicatete ce poate fi preparata in diferite moduri.
Continut nutritional/100gr:calorii 134(561kj),calorii din grasimi 92.9,proteine din grasimi 40.9,carbohidrati 0,proteine si aminoacizi 21.8,vitamina A1 57mg,calciu 13mg,fier 4.5mg,magneziu 25mg,fosfor 307mg,potasiu 237mg sisodiu 51mg.
OUL DE PREPELITA
Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta,regleaza functionarea inimii si a aparatului circulator,regleaza aciditatea gastrica,amelioreaza respiratia si functia reproductiva,are efecte benefice in bolile de rinichi si de ficat,formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si mareste imunitatea organismului.
Oul de prepelita este produsul de origine animala cu cel mai ridicat continut proteic,vitamino-mineral si enzimatic capabil sa regleze toate aceste carente,readucand in parametri normali orice organism uman.
In comparatie cu oul de gaina,cel de prepelita are colesterol doar 1.4% fata de 4%,grasimi de 3 ori mai putine iar galbenusul contine proteine 23% fata de 17%.In privinta vitaminelor si mineralelor are de 6 ori mai multa vitamina B1,de 5 ori mai mult fosfor,de 5 ori mai mult fier,de 15 ori mai multa vitamina B2 precum si alte substante antialergice.
Toate acestea fac din oul de prepelita singurul medicament 100%natural care are numai indicatii nu si contraindicatii.
Ouale de consum
Ouale produse in miniferma noastra sunt acceptate de orice tip de client.Ele se deosebesc de cele din marile magazine prin prospetimea lor si bineinteles si prin pret.
Ouale sunt rezultate in urma unei furajari corecte in functie de varsta(furajare care nu contine faina de peste,faina de oase sau resturi animale,materiale interzise prin lege si totusi folosite de unii crescatori) si de aceea suntem siguri ca sunt hranitoare,proaspete si de cea mai buna calitate.Tocmai din aceasta cauza am incercat sa onoram comenzile cat ma repede posibil pentru ca actualii si viitorii nostri clienti sa aiba mereu acest atu.
Ele sunt depozitate in conditii optime(la frigider) si de aceea isi pastreaza calitatile nutritive timp de 30 zile si sunt ambalate in casolete speciale cu o capacitate de 20 buc iar livrarea acestora se poate face oriunde in tara.
Bolile tratate cu oua de prepelita
Bolile tratate cu acest tip de "medicament" si cantitatile aferente sunt:
-Tulburari digestive 120buc
-Ulcer 120buc
-Hipertensiune arteriala 120buc
-Diabet 240buc
-Tbc 240buc
-Astm bronsic 240buc
-Asteroscreloza 240buc
-Screloza coronaniana 240buc
-Migrene 240buc
-Anemie 240buc
-Stare de nervi 240buc
-Colesterol 240buc
-Boli de ficat 240buc
-Boli de rinichi 240buc
-Revitalizarea organismului 240buc
-Impotenta 240buc
-Ingrijirea tenului 240buc
CURE CU OUA DE PREPELITA
Cure pentru copii
-Cura cu 60 de oua de prepelita-30zile pentru copii intre 1-3ani
2oua/zi
-Cura cu 60 de oua de prepelita-20zile pentru copii intre 4-7ani
3oua/zi
-Cura cu 90 de oua de prepelita-30zile pentru copii intre 7-10ani
3oua/zi
-Cura cu 120 de oua de prepelita-31zile pentru copii intre 11-15ani
ziua1+ziua2 3oua/zi
ziua3-ziua29 4oua/zi
ziua30+ziua31 3oua/zi
Cure pentru adulti
-Cura cu 240de oua de prepelita-51zile
ziua1+ziua2 3oua/zi
ziua3 4oua/zi
ziua4-ziua49 5oua/zi
ziua50 4oua/zi
ziua51+ziua52 3oua/zi.
Ouale se consuma crude pe stomacul gol,in loc de cafea cu 1-2ore inainte de micul dejun deoarece au rol energizant.La copii si la persoanele care nu le pot inghiti crude ele se pot amesteca cu putina miere de albine si zeama de lamaie.In tratarea ulcerului ele se amesteca cu lapte.suc de fructe natural sau pulpa de fructe.
Retineti:
-in timpul curei consumati doar oua crude nu fierte sau prajite pentru ca prin procesul termic ele isi pierd din proprietati
-consumul de alcool este interzis pe timpul curei
-ouale se pot pastra 7-8zile intr-un spatiu racoros sau 40-45zile in frigider la temp de 1-4grade.
Curele se pot repeta numai dupa o pauza de cel putin 20zile.